ORACAL CHAT

Poštovani,
da li možemo nekako da vam pomognemo?
Pošaljite

Edukacija studenata i izložba radova u Ulici kreativnih rešenja

Oracal polikarbonati je pokrenuo projekat edukacije studenata, kroz upoznavanje studenata sa savremenim materijalima i kao i procesom njihove obrade, a u cilju praćenja svetskih trendova korišćenja savremenih materijala u procesu pravljenja nameštaja.

U projektu su učestvovali studenti Šumarskog fakulteta, odseka za tehnologije, menadžment i projektovanje nameštaja i proizvoda od drveta, a u pratnji mentora prof. Jelene T. Matić.

Projekat se sastojao od nekoliko faza, gde prvu fazu čine stručna predavanja. Ovim putem smo studente upoznali sa (u ovom slučaju) pločastim materijalima kompanija 3A composites i Polycasa. Predavanja su održana u prostorijama Oracal polikarbonata, i tom prilikom su studenti su mogli videti uzorke materijala, predočene su im tehničke karakteristike materijala, ali i predlozi primene istih u praksi.

Predavač: dipl. inž. Nenad Đolović – menadžer razvoja i nabavke

U drugoj fazi su studenti upoznati sa obradom materijala na savremenim mašinama za obradu pločastog materijala i to CNC mašina, laserska graverica, mašina za termooblikovanje materijala, vertikalni i horizontalni formatizer, itd.

Predavač: Damir Šarac - stručni savetnik za materijale

Treća i finalna faza jeste praktični rad. U ovoj fazi su studenti, uz nadzor stručnog osoblja, sami prolazili kroz proces obrade materijala.

Kao epilog celog projekta je i izložba studentskih radova u „Ulici kreativnih rešenja“ na 37. Međunarodnom sajmu GRAFIMA, gde su prikazane dve pozicije:

CITY BOX – set postamenta / Jelena T. Matić – Postavka rađena od polimetilmetakliritnih ploča (PMMA) proizvođača Polycasa / 3A Composites i primenjivana je tehnika CNC sečenja i termooblikovanja

WING PANEL – Akustični zid / Aleksandra Burda – postavka rađena od ploča ekspandiranog polivinilhlorida (PVC), proizvođača Foamalite / 3A Composites, gde je takođe primenjena tehnika CNC sečenja i termooblikovanja.

Svo prenešeno znanje, tehnike kao i materijali koji su bili korišćeni u ovom projektu su sponzorisani od strane nosioca projekta, kompanije Oracal polikarbonati.

Ova izvedba će takođe biti prikazana i na 53. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI), a nakon toga će pozicija WING PANEL biti instalirana u prostoriju za press konferenciju Beogradskog sajma i time naći i praktičnu primenu.

Nazad